субота, 14. март 2009.

Poznate Mice destinacije

Poznate MICE destinacije – Koriste se radni sati da se motiviše osoblje, poboljšanje produktivnosti tog osoblja donosi popularnost u korporativnom svetu. Kompanije takođe imaju veliku dobit od svojih poslova kada se regionalne konferencije, incentive putovanja i specijalni poslovni sastanci organizuju u egzotičnim lokacijama i destinacijama a uz to uključuju razgledanje grada, rekreaciju i šoping.MICE destinaciju određuju sledeći faktori: veličina konvencije, potrebna sredstva i mogućnosti organizovanja, cene, prirodne atrakcije, sigurnost, mogućnosti za šoping, itd. Ovo su samo neki od faktora i trebalo bi ihuzeti u obzir pre nego što odaberemo neku MICE destinaciju.

EVROPA

VELIKA BRITANIJA
Veoma je značajna za kongresni turizam. London nudi širok opseg konferencijskih sala i sala za izložbu. Poznati su stadion Vembli, ExCel, Earls Court & Olympia iz 19.veka. Za velike događaje najpoznatiji su: NEC u Birmingemu, SECC u Glazovu i Edinburški internacionalni konferencijski centar i dr.
NEMAČKA
Hamburg, Berlin, Drezden, Frankfurt, Minhen i dr., poseduju velike kapacitete za izložbe, velike konferencijske sale, hotele, odličnu povezanost, lokalne atrakcije i divnu prirodu. Nemačka je i dalje vodeća na evropskom tržištu u MICE sektoru.
ŠVAJCARSKA
Zemlja gde ćete doživeti nezaboravno iskustvo. Mesta kao što su glavni grad Bern, Lucern, Lugano, Cirih imaju tradiciju u biznis turizmu i uživaju veliku popularnost.
AUSTRIJA
Ima dugu istoriju što se tiče kongresa, sastanaka i incentive putovanja. Prelepo okruženje,puno hala, sajmova i preko 400 hotela, pravi je izbor za ljubitelje prirode, kulturnog nasleđa i muzike. Najpoznatiji je Bečki konvencijski biro u prestonici, a postoji još mnogo mesta gde se mogu održati sastanci i konferencije.
FRANCUSKA, ITALIJA, ŠPANIJA i HOLANDIJA su top destinacije za održavanje MICE turizma.
KIPAR
Veoma poznata destinacija što se tiče konferencija i drugih događaja. Zemlju karakteriše bogata istorija i prelepi pejzaži. Nikozija je grad na obali i u njemu se nalaze biznis hoteli i odmarališta. Kiparski internacionalni konferencijski centar poseduje amfiteatar i medija centar da ugosti ljude koji su tu zbog seminara, izložbi i modnih revija.
RUSIJA
St.Petersburg je grad koji organizuje poznate naučne seminare i kongrese i ovde MICE turizam iz godine u godinu sve više raste.
POLJSKA
Poznan, Krakov, Varšava privlače turiste prelepom prirodom i veoma su izazovni gradovi za MICE turiste.

Нема коментара:

Постави коментар