понедељак, 16. март 2009.

Crna Gora i mice turizam 1



Iako najmlađa zemlja na svetu, Crna Gora velika sredstva ulaže u izgradnju hotela, konferencijskih sala i obezbeđuje potrebna sredstva za to, zatim ulaže u aerodrome i ostalu infrastrukturu i na severu i na jugu, a sve to u cilju ugošćavanja malih i velikih grupa MICE gostiju. Delegati su oduševljeni slikovitim pejzažima, kulturom i istorijom ove zemlje koja im nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo tokom boravka.
Crna Gora raspolaže izuzetnom prirodnom i kulturnom raznolikošću, a hoteli modernim konferencijskim sadržajima za ovu vrstu klijentele. Medjutim, kako bi Crna Gora mogla udovoljiti zahtevima ove vrste klijentele neophodno je osnivanje modernog kongresnog centra, kao i bolja avio dostupnost sa pojedinih tržišta.


Cilj da Crna Gora postane destinacija za viskoplatežnu klijentelu, mogao bi da se dostigne tek 2012. godine, do kada je i rok za izgradnju lukuznih hotelskih kompleksa koje je najavila Vlada i mnogi domaći i strani investitori.Nažalost, trenutno “ divlja ljepotica” i pored želje, ne može da ugosti više od par hiljada gostiju sa dubokim džepom, jer upravo toliko ima kreveta visoke kategorije u hotelskom smještaju.Osim “ Splendida” koji ima pet zvezdica te “Queen of Montenegro”, “Maestrala”, “Avale”, “Ibero star belvija”, na primorju postoji još nekoliko manjih hotela visoke kategorije, dok na severu perjanica elitnog turizma jedino je kolašinska “Bjanka”.U najavi dolazaka “Šeratona”, “Kempinskog”, “Four Season”, te mnogih svetskih brendova, nažalost, ti isti investitori, još nisu stavili ni kamen temeljac budućim hotelima.


Нема коментара:

Постави коментар